Biografie

The Circling Saxes

Belgisch saxofoonkwartet

BIOGRAFIE

The Circling Saxes?

The Circling Saxes is een gerenommeerd Belgisch saxofoonkwartet.


The Circling Saxes  concerteerde in het kader van het Festival voor Vlaanderen, voor Jeugd en Muziek, de BRTN-radio   en luisterde concerten op in binnen en buitenland o.a. op de Bayreuther Festspiele in Duitsland, maar ook in Nederland en Frankrijk traden zij op.


In mei 1992 verleenden zij hun medewerking aan een CD-opname met de muziekkapel van de Rijkswacht o.l.v. Eddy Geeraerts. "The Magnificent Sound of The Circling Saxes kwam er in oktober 1995. Het werd een opname van gevarieerde muziek voor saxofoonkwartet. Deze CD is uitgegeven bij PHAEDRA, (nr 292 006.)


The Circling Saxes behaalden het Hoger Diploma kamermuziek aan het Koninklijk  Muziekconservatorium te Brussel o.l.v. Arie Van Lysebeth. En in 1992 werden zij  laureaat van de kamermuziekwedstrijd, ingericht door de artistieke stichting Mathilde Horlait-Dapsens.


Naast het klassieke en het hedendaagse repertoire brengen zij ook nummers uit het lichtere genre.


Werken van Belgische componisten zoals Piet Swerts, André Waignein, Kurt Bikkembergs, Henry Pousseur, Victor Legley, Marcel de Jonghe, Jean Absil, Norbert God-daer, Jo Van Eetvelde en Peter Cabus zijn regelmatig terug te vinden in hun programmatie.


Alle leden van het kwartet verlenen regelmatig hun medewerking aan projecten en concerten van o.a. Prometheus, Brussels Philharmonic, Symfonieorkest Vlaanderen, de Vlaamse Opera en het Symfonieorkest van de Munt.


Wie zijn wij?

RUDY HAEMERS


Sopraansaxofoon

NADINE BAL


tenorsaxofoon

KARLA VAN LOO


altsaxofoon

JEROEN VANBEVER


baritonsaxofoon

Copyright 2019 The Circling Saxes